Examinare Medicală Completă

Acest pachet de examinare medicală completă este o evaluare medicală extinsă destinată tuturor persoanelor pentru a identifica potențiale probleme de sănătate și a lua măsuri preventive sau corective dacă este necesar. Acesta include atât consultații medicale cu specialiști în diferite domenii, cât și o serie de investigații medicale pentru a obține o imagine completă a stării de sănătate a pacientului.

Examinare Medicală Completă:

Conținutul pachetului Examinare Medicală GENERALĂ:

CONSULTAȚII

 1. Consultație stomatologică: Examinarea și evaluarea sănătății dentare de către un stomatolog.
 2. Consultație medicală generală: Consultație medicală pentru evaluarea stării generale de sănătate.
 3. Consultație dietician/nutriționist: Consultație pentru evaluarea dietei și nutriției pacientului.
 4. Consultație cardiologie: Consultație medicală specializată în evaluarea sănătății cardiovasculare.
 5. Consultație urologie/ginecologie: Consultație pentru evaluarea sănătății sistemului urinar la bărbați și a sistemului reproducător la femei.

IMAGISTICA MEDICALĂ

 1. Radiografie panoramică dentară: O imagine radiografică a întregii zone a dinților pentru evaluarea sănătății orale.
 2. Determinarea compoziției corporale: Evaluarea compoziției corporale, care include măsurarea grăsimii corporale și a masei musculare.
 3. Radiografie pulmonară: O imagine radiografică a plămânilor pentru a verifica sănătatea acestora.
 4. Ecografie tiroidiană: Examinarea tiroidiei prin ecografie pentru a detecta eventuale anomalii.
 5. Ecografie abdominală: Examinarea organelor interne din zona abdominală prin ecografie pentru a depista posibile afecțiuni.
 6. Ecocardiogramă: Imagistică ecografică a inimii pentru evaluarea funcției cardiace.
 7. Testul de efort ECG: Înregistrarea activității electrice a inimii în timpul efortului fizic pentru evaluarea capacității cardiovasculare.
 8. Mamografie (femei, peste vârsta de 40 ani): Imagistică specializată a sânilor pentru detectarea precoce a posibilelor probleme.
 9. Ecografie mamară (femei, sub vârsta de 40 ani): Examinarea sânilor prin ecografie pentru evaluarea sănătății mamare.
 10. Analiza Papanicolau (femei): Un test de screening pentru detectarea precoce a modificărilor celulare cervicale.

ANALIZE DE LABORATOR

 1. Analize complete de urină și analiză pe cală: Evaluarea sănătății urinei și a fecalelor pentru depistarea eventualelor probleme.
 2. Vitamina D 25, calciu, colesterol total, creatinină, Vitamina B12, glucoză, HDL colesterol, LDL colesterol, testul PSA (bărbați), testul TSH, AST, ALT, trigliceride, BUN, hemogramă completă, ESR, anti – HBs, HBsAg: Analize de sânge pentru evaluarea funcției renale, nivelurile hormonale, profilul lipidic, markeri ai inflamației și detectarea prezenței antigenului Hepatită B. Testul PSA (Antigen specific prostată) este destinat bărbaților pentru evaluarea sănătății prostatei, iar testul TSH este pentru evaluarea funcției tiroidiene.

Această Examinare Medicală GENERALĂ este concepută pentru a oferi o imagine completă asupra stării de sănătate a pacientului, cuprinzând atât consultații medicale cu specialiști în diferite domenii, cât și o gamă largă de investigații și analize de laborator.

 

Investigațiile medicale incluse în pachet sunt următoarele:

 1. Colonoscopie + biopsie: O examinare a colonului pentru a detecta anomalii și a preveni sau diagnostica potențiale afecțiuni colonice.
 2. Antigen specific prostată mediu liber (PSA liber): Un test pentru evaluarea sănătății prostatei la bărbații din grupa de vârstă menționată.
 3. Test Helicobacter pylori: Pentru a depista prezența bacteriei Helicobacter pylori în stomac, care poate fi asociată cu ulcerul gastric și alte afecțiuni.
 4. Esofagoscopie, Gastroscopie, Duodenoscopie + Biopsie: Examinări endoscopice ale esofagului, stomacului și duodenului pentru a detecta eventuale probleme sau afecțiuni digestive.
 5. RMN cerebral 1.5T fără substanță de contrast: Imagistica prin rezonanță magnetică a creierului pentru a evalua sănătatea cerebrală.
 6. CT torace: Imagistica computerizată a toracelui pentru a verifica plămânii și alte structuri toracice.
 7. Densitometrie osoasă (Lombar AP) și Densitometrie osoasă (Femural): Pentru a evalua densitatea osoasă și a detecta osteoporoza sau alte afecțiuni osoase.
 8. Ecografie Tiroidă și Ecografie abdominală: Examinări ecografice ale glandei tiroide și abdomenului pentru a depista eventuale anomalii.
 9. Analize de sânge și urină: O gamă largă de analize de sânge și urină pentru a evalua sănătatea generală, funcția renală, nivelurile hormonale, starea de nutriție și a depista posibile infecții sau afecțiuni.
 10. Examen audiometrie: Pentru evaluarea auzului și identificarea eventualelor probleme auditive.
 11. EKG și EKG de efort: Înregistrări ale activității electrice a inimii pentru a evalua sănătatea cardiacă în repaus și în timpul efortului fizic.
 12. Ecocardiografie (Doppler + test color + M+B): O examinare ecografică a inimii pentru a evalua funcția cardiacă și a depista eventuale anomalii.
 13. Holter tensiune arterială (24 ore): Înregistrarea tensiunii arteriale pe o perioadă de 24 de ore pentru a evalua controlul tensiunii arteriale.
 14. Ecografie Doppler Carotide bilateral: Examinare ecografică a arterelor carotide pentru a evalua circulația sangvină la nivelul gâtului.
 15. Probă respiratorie funcțională: Pentru a evalua funcția pulmonară și a detecta eventuale probleme respiratorii.
 16. Detartraj (Igienizare dentară): Curățarea profesională a dinților și gingiilor pentru menținerea sănătății orale.
 17. Radiografie pulmonară: Imagistică radiologică a plămânilor pentru depistarea posibilelor afecțiuni pulmonare.
 18. Polisomnografie, analiza somnului: Un test pentru a evalua calitatea somnului și a detecta eventuale tulburări de somn.
 19. Tomografie cardiacă: Imagistică CT a inimii pentru a evalua starea arterelor coronare.
 20. Dermatoscopie: Examinare a pielii pentru depistarea eventualelor leziuni sau probleme dermatologice.

Este important să rețineți că acest pachet de examinare medicală completă este unul extins și amplu, iar necesitatea fiecărei investigații trebuie discutată în mod individual cu medicul. Rezultatele acestor investigații vor fi folosite pentru a oferi o imagine detaliată a sănătății dumneavoastră și pentru a lua măsuri preventive sau de tratament, dacă este necesar. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră și urmați indicațiile acestuia cu privire la necesitatea și interpretarea rezultatelor acestor investigații.

Programele de examinare medicală

 

Programele de examinare medicală completă reprezintă cea mai rapidă și sigură modalitate de verificare a stării generale de sănătate. Recomandat a se realiza o dată la 6 luni, examinare medicală completă poate depista afecțiuni ascunse și predispoziții spre anumite boli.

În diverse locații medicale partenere, examinare medicală completă se realizează sub coordonarea unui medic dedicat, în minim 1 zi! Examinarea se încheie cu evaluarea analizelor și opinia echipei medicale multi-disciplinare.

Verificarea periodică este cea mai sigură metodă de prevenție și de control a sănătății. Șansele de vindecare a unei boli cresc semnificativ când afecțiunea este depistată la timp.

Cancerul:Diagnosticare si Tratament

Există o serie de beneficii pentru diagnosticarea si tratamentul cancerului, cum ar fi accesul la tehnologii medicale avansate, costurile mai mici pentru anumite proceduri, disponibilitatea specialiștilor cu expertiză înalte și uneori și posibilitatea de a obține o a doua opinie medicală de la alți experți. Cu toate acestea, este important ca pacienții să fie foarte atenți și să se asigure că aleg o clinică sau un spital reputat și acreditat și că primesc îngrijire de calitate pe întreg parcursul tratamentului.

Este foarte util să aveți un partener care să vă ghideze în toată această călătorie medicală și să vă asigure sprijinul necesar atât înainte, cât și după tratament. Aceasta poate include coordonarea programului medical, traducerea și interpretarea, asistența cu cazarea și transportul, dar și monitorizarea evoluției după tratamentul în străinătate.

Diagnosticarea cancerului

Diagnosticarea cancerului este un proces esențial pentru identificarea tipului, extinderii și stadiului afecțiunii, pentru a stabili cel mai adecvat plan de tratament. Acest proces poate include mai multe etape, iar echipa medicală implicată va folosi diferite tehnici și teste pentru a ajunge la un diagnostic precis. Iată câteva dintre metodele comune de diagnosticare a cancerului:

 1. Istoric medical și examinare fizică: Medicul va lua o anamneză detaliată pentru a înțelege simptomele și factorii de risc ai pacientului. Apoi, va efectua o examinare fizică pentru a identifica posibile semne ale cancerului.
 2. Imagistică medicală: Aceste tehnici ajută la vizualizarea structurilor interne ale corpului pentru a depista anomalii. Printre cele mai frecvent utilizate metode de imagistică se numără radiografiile, tomografia computerizată (CT), imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) și ecografia.
 3. Biopsia: O biopsie implică prelevarea unei mostre de țesut sau de celule din zona afectată pentru a fi examinată în laborator. Aceasta poate fi realizată prin diverse metode, cum ar fi biopsia cu ac, biopsia excizională sau biopsia prin endoscopie.
 4. Analize de laborator: Unele teste de sânge și analize specifice pot ajuta la detectarea markerilor tumorali sau a altor modificări asociate cancerului.
 5. Stadializarea: După confirmarea diagnosticului de cancer, se va efectua stadializarea pentru a evalua gradul de extindere a bolii în organism. Această etapă este importantă pentru a stabili cel mai potrivit plan de tratament.

În ceea ce privește importanța diagnosticării precoce, este adevărat că depistarea în fazele incipiente ale cancerului crește semnificativ șansele de vindecare și opțiunile terapeutice eficiente. De aceea, este esențial să se conștientizeze importanța screening-ului și să se acorde atenție simptomelor neobișnuite care pot indica o posibilă afecțiune malignă.

În privința celei de-a doua opinii medicale, este un demers recomandat în anumite cazuri complexe sau dificile de diagnosticare, când pacientul sau echipa medicală consideră că ar putea fi benefică o altă perspectivă din partea unui specialist cu expertiză în domeniul respectiv. De asemenea, poate fi utilă pentru a obține o confirmare sau o completare a diagnosticului și planului de tratament propus.

 

Tratament

Da, ați descris corect câteva dintre opțiunile comune de tratament pentru cancer. Stabilirea planului de tratament adecvat depinde de o serie de factori, cum ar fi tipul specific de cancer, stadiul în care se află boala, localizarea tumorii și alte caracteristici individuale ale pacientului.

Iată o scurtă descriere a fiecărui tip de tratament menționat:

 1. Tratament adjuvant: Acest tip de tratament se aplică după tratamentul principal (chirurgical sau radioterapeutic) pentru a reduce riscul de recurență sau metastază a bolii. De obicei, implică chimioterapie, terapie hormonală sau radioterapie. Scopul este de a trata eventualele celule canceroase rămase în organism, dar care nu sunt detectabile la momentul diagnosticului.
 2. Tratament neo-adjuvant: Acest tratament se administrează înainte de intervenția chirurgicală, cu scopul de a reduce mărimea tumorii sau de a îmbunătăți posibilitatea de a efectua o intervenție chirurgicală de succes. Poate fi administrat, de exemplu, în cazul tumorilor mari sau agresive pentru a le face mai ușor de îndepărtat.
 3. Terapie țintită: Această formă de tratament se bazează pe medicamente sau alte substanțe care acționează împotriva anumitor caracteristici specifice ale celulelor canceroase. Deoarece aceste tratamente vizează mai precis celulele tumorale, pot fi mai puțin invazive și pot cauza mai puține efecte secundare decât tratamentele convenționale precum chimioterapia.
 4. Tratament paliativ: Acest tip de tratament este destinat ameliorării simptomelor și îmbunătățirii calității vieții pacientului, în special în stadiile avansate ale cancerului, când vindecarea completă nu mai este posibilă. Scopul este de a controla durerea, de a reduce complicațiile și de a menține confortul fizic și emoțional al pacientului.

Este important să subliniem că fiecare pacient are o situație unică, iar planul de tratament va fi adaptat specific pentru el de către echipa medicală, care poate include oncologi, chirurgi, radioterapeuți și alți specialiști, în funcție de necesități. În plus, cercetarea în domeniul oncologiei este în continuă dezvoltare, iar noile terapii și tehnici pot oferi opțiuni mai eficiente de tratament.

Pentru a lua decizii informate cu privire la tratamentul cancerului, este esențial să aveți o comunicare deschisă cu echipa medicală și să obțineți cât mai multe informații posibile despre opțiunile disponibile, beneficii, riscuri și posibile efecte secundare.

LIPOSUCȚIE & ABDOMINOPLASTIE – REMODELARE ABDOMINALĂ

LIPOSUCȚIE & ABDOMINOPLASTIE este o procedură chirurgicală de remodelare abdominală care are ca scop corectarea și îmbunătățirea aspectului abdomenului. Cunoscută și sub denumirea de „lifting abdominal” sau „tummy tuck”, abdominoplastia este o intervenție populară în chirurgia estetică, adresându-se persoanelor care doresc să înlăture excesul de piele și țesut adipos din zona abdominală și să obțină un abdomen mai plat, tonifiat și conturat.

LIPOSUCȚIE & ABDOMINOPLASTIE – REMODELARE ABDOMINALĂ

Această procedură este adesea solicitată de femei care au suferit modificări semnificative ale abdomenului în urma sarcinii și nașterii, precum și de persoanele care au pierdut în greutate în mod semnificativ, lăsându-le cu exces de piele flască și mușchii abdomenului slăbiți.

Abdominoplastia poate fi efectuată în diferite grade de complexitate, în funcție de nevoile și obiectivele fiecărui pacient. În general, procedura implică următoarele etape:

 1. Anestezia: Pacientul va fi supus anesteziei generale, ceea ce înseamnă că va fi complet adormit și nu va simți durere în timpul intervenției.
 2. Incizia: Chirurgul va efectua o incizie în partea inferioară a abdomenului, de la o șold la alta. Dimensiunea inciziei poate varia în funcție de cantitatea de piele și țesut adipos care urmează să fie îndepărtate.
 3. Înlăturarea excesului de piele și țesut adipos: Chirurgul va îndepărta excesul de piele și țesut adipos din zona abdominală, conturând abdomenul și oferindu-i un aspect mai plat și mai ferm.
 4. Redresarea mușchilor abdominali: În cazul în care mușchii abdominali sunt slăbiți sau distanțați din cauza sarcinii sau altor factori, chirurgul îi va redresa și le va întări prin suturarea lor într-o poziție mai strânsă și mai corectă.
 5. Repozitionarea buricului: În cazul în care este necesar, chirurgul poate repozitiona buricul în conformitate cu noua anatomie a abdomenului.
 6. Închiderea inciziei: După finalizarea corecțiilor, chirurgul va închide incizia cu ajutorul suturilor.
 7. Perioada de recuperare: După intervenție, pacientul va avea nevoie de o perioadă de recuperare, în care va trebui să evite activitățile fizice intense și să urmeze indicațiile medicului pentru a asigura o vindecare adecvată.

Abdominoplastia poate aduce numeroase beneficii pacienților, printre care:

 • Un abdomen mai plat și tonifiat
 • Eliminarea excesului de piele și țesut adipos
 • Corectarea diastazei musculare (distanțarea mușchilor abdominali)
 • Îmbunătățirea conturului corporal și a siluetei
 • Recâștigarea încrederii în sine și a încrederii în propriul aspect fizic

OFERTĂ SPECIALĂ – LIPOSUCȚIE & ABDOMINOPLASTIE

Ai visat mereu la un abdomen ferm, definit și lipsit de grăsimi nedorite? Noi îți oferim o oportunitate unică de a obține conturul abdominal dorit! Cu reducerea abdominală, cunoscută și sub numele de abdominoplastie, vei putea scăpa de excesul de grăsime din zona abdominală și vei obține un abdomen plat și tonifiat.

De ce să alegi procedura de remodelare abdominală?

 1. Echipă medicală de top: Ești în mâinile unui personal medical de înaltă calificare și experiență. Echipa noastră de chirurgi plasticieni și specialiști în chirurgie estetică este dedicată să ofere cele mai bune rezultate pentru fiecare pacient.
 2. Consultație: Suntem dedicați să îți oferim cea mai bună experiență și să te asigurăm că ai toate informațiile necesare înainte de a lua o decizie. De aceea, ai parte de o consultație completă  cu unul dintre specialiștii noștri.

Cum funcționează procedura de abdominoplastie?

Procedura de abdominoplastie implică îndepărtarea excesului de grăsime și țesut adipos din zona abdominală, redresarea mușchilor abdominali slăbiți și eliminarea pielii lăsate. Astfel, abdomenul tău va fi remodelat și va căpăta un aspect mai tonifiat și conturat.

Ce trebuie să faci pentru a profita de oferta noastră specială?

 1. Programare consultație: Contactează-ne pentru a programa o consultație GRATUITĂ cu unul dintre chirurgii noștri plasticieni.
 2. Stabilirea planului de tratament: Împreună cu medicul tău, vei discuta despre obiectivele tale și veți stabili planul de tratament personalizat, adaptat nevoilor tale specifice.
 3. Bucură-te de rezultate: După procedură, vei putea observa transformarea abdomenului tău și vei fi mai încrezător/ă ca niciodată în propria ta siluetă.

Aceasta este o oportunitate unică de a obține conturul abdominal pe care ți l-ai dorit întotdeauna! Profită acum de oferta specială și redescoperă frumusețea abdomenului tău.

Oferta este valabilă pentru o perioadă limitată de timp, așa că nu rata această oportunitate. Programările se fac în funcție de disponibilitatea medicilor.

Este important de menționat că abdominoplastia este o intervenție chirurgicală majoră și implică riscuri și complicații asociate. De aceea, este esențial ca pacienții să fie evaluați cu atenție de către un chirurg plastician calificat și să aibă așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele procedurii.

 

Rinoplastia de corecție in Turcia

Rinoplastia de corecție este una dintre cele mai solicitate proceduri estetice în Turcia, care are loc la nivelul feței. Prin realizarea sa în Turcia, se urmărește îmbunătățirea aspectului, dimensiunii și formei nasului, oferind astfel pacienților din Turcia un aspect mai armonios. Această intervenție este realizată de către chirurgi esteticieni din Turcia, specializați în rinoplastie de corecție și cu experiență vastă în acest domeniu.

Rinoplastia de corecție in Turcia

 

Rinoplastia de corecție in Turcia

Operația de rinoplastie de corecție se efectuează în clinici și spitale moderne din Turcia, unde pacienții primesc cele mai bune îngrijiri medicale și asistență postoperatorie. Chirurgia nasului în Turcia, prin rinoplastie, reprezintă o opțiune atractivă pentru pacienții din întreaga lume, datorită standardelor înalte de calitate a serviciilor medicale și a experienței recunoscute a medicilor din Turcia.

Această procedură de rinoplastie de corecție în Turcia poate fi asociată cu o septoplastie, dacă este necesar, pentru a rezolva problemele respiratorii cauzate de deviația de sept. Realizate în același timp, intervențiile de rinoplastie și septoplastie din Turcia au scopul de a oferi pacienților atât un aspect mai frumos, cât și o respirație îmbunătățită. Astfel, pacienții care suferă de probleme estetice și respiratorii pot beneficia de o soluție completă în Turcia.

În Turcia, prin rinoplastie, chirurgii esteticieni lucrează cu precizie și atenție la detalii pentru a obține rezultatele dorite de pacienți. De la evaluarea inițială până la perioada postoperatorie, pacienții din Turcia beneficiază de o îngrijire medicală de înaltă calitate și de servicii personalizate.

Candidatul potrivit pentru Rinoplastia

de corecție in Turcia

Un candidat potrivit pentru procedura de rinoplastie trebuie să îndeplinească anumite criterii și să aibă anumite caracteristici pentru a fi considerat eligibil pentru intervenția chirurgicală. Iată profilul candidatului potrivit pentru operația de rinoplastie:

 1. Vârsta peste 17 ani: Potențialii candidați pentru rinoplastie trebuie să fie în vârstă de peste 17 ani, deoarece este important ca dezvoltarea nazală să fie completă înainte de a efectua intervenția.
 2. Nemulțumire față de aspectul nasului: Persoanele care sunt nemulțumite de forma, dimensiunea sau simetria nasului lor pot fi candidați potențiali pentru rinoplastie. Motivația principală ar trebui să fie îmbunătățirea aspectului nasului și a încrederii în sine.
 3. Motivații obiective și realiste: Candidații trebuie să aibă așteptări realiste și motivații obiective pentru efectuarea rinoplastiei. Este important ca aceștia să fie conștienți de ceea ce poate sau nu poate realiza procedura și să aibă o comunicare deschisă cu chirurgul estetician în acest sens.
 4. Stare bună de sănătate: Candidații trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care să permită efectuarea operației de rinoplastie în condiții de siguranță. Evaluarea preoperatorie va include investigații medicale pentru a asigura că nu există afecțiuni medicale care ar putea crește riscul intervenției.
 5. Aprobarea părinților (dacă candidatul are sub 18 ani): Dacă candidatul are între 17 și 18 ani, este necesară aprobarea părinților sau a tutorelui legal pentru a efectua operația de rinoplastie.

După intervenția de rinoplastie

Rinoplastia de corecție in Turcia
Rinoplastia de corecție in Turcia

Este normal ca zona operată să se umfle, iar inflamația să se răspândească spre frunte, buza superioară și pleoape. Acest proces de umflare este un aspect obișnuit în perioada inițială de recuperare după rinoplastie și, de obicei, durează în medie trei zile. După acest interval, zona se va dezumfla treptat, iar aspectul va începe să se îmbunătățească.

În primele zile, pleoapele pot prezenta nuanțe colorate, fiind vizibile tonuri de albastru sau vinetiu. După prima săptămână, aceste semne pot evolua către o nuanță galbenă. Pentru a estompa sau masca aceste semne, pacientele sau pacienții pot folosi produse de make-up și pot purta o șapcă pentru a acoperi zona afectată.

Din cauza umflăturilor, unele mișcări ale feței pot fi limitate în primele zile după intervenție. Pentru a reduce disconfortul, se recomandă utilizarea compreselor reci și a cuburilor de gheață plasate pe ochi și obraji.

Respirația pe nas poate fi dificilă în primele zile. Cu timpul, după înlăturarea cheagurilor de sânge și dezumflarea zonei, respirația se va normaliza și pacientul își va putea redobândi capacitatea de a respira fără probleme.

Pentru o recuperare cât mai bună după rinoplastie, este recomandat să se efectueze spălături cu apă de mare sau ser fiziologic. Aceste proceduri ajută la accelerarea vindecării țesuturilor și menținerea unei igiene corespunzătoare a zonei tratate.

Există câteva aspecte pe care pacientul trebuie să le evite în săptămânile de după operație pentru a asigura o recuperare optimă:

 1. Evitați să dormiți pe burtă sau într-o parte, deoarece poate exercita presiune asupra nasului și poate îngreuna procesul de vindecare. Recomandat este să dormiți pe spate în primele săptămâni după intervenție.
 2. Evitați suflarea nasului, mai ales în prima săptămână, pentru a nu afecta zona operată.
 3. Ochiarele de vedere sau de soare nu ar trebui purtate pentru 8 săptămâni, deoarece pot exercita presiune asupra nasului și pot perturba procesul de vindecare.
 4. Evitați să spălați fețele sub jet de apă, deoarece poate fi agresiv pentru zona tratată. În schimb, se recomandă curățarea delicată cu ajutorul unei dischete umede.
 5. Exercițiile fizice trebuie evitate în primele 4 săptămâni pentru a preveni presiunea inutilă asupra nasului și pentru a proteja zona operată.
 6. Expunerea prelungită la soare în primele săptămâni trebuie evitată pentru a preveni apariția cicatricilor hiperpigmentate și pentru a proteja țesuturile în procesul de vindecare.
 7. În timpul procesului de vindecare, evitați lovirea sau accidentarea zonei operate pentru a proteja țesuturile vulnerabile.

În concluzie, rinoplastia de corecție este una dintre cele mai căutate proceduri estetice din Turcia, care aduce beneficii semnificative pacienților din Turcia și din întreaga lume. Chirurgia rinoplastiei din Turcia oferă pacienților posibilitatea de a-și îmbunătăți aspectul și funcționalitatea nasului, cu rezultate naturale și armonioase. Datorită competenței și experienței medicilor din Turcia, procedura de rinoplastie de corecție se desfășoară în condiții optime, iar pacienții pot avea încredere că vor primi cele mai bune servicii medicale în Turcia.

Operația de diabet de tip 2 in Turcia

Operația de diabet de tip 2, cunoscută și sub denumirea de chirurgia metabolică sau chirurgia diabetului, reprezintă o metodă revoluționară de tratare chirurgicală a diabetului. Această intervenție, numită interpoziție/transpoziție ileală, este efectuată laparoscopic și are ca scop reglarea glicemiei la pacienții cu diabet de tip 2. Această procedură chirurgicală a spulberat mitul că diabetul de tip 2 este o afecțiune incurabilă.

Operația de diabet de tip 2 in Turcia

 

Această operație de diabet de tip 2 face parte din chirurgia metabolică și este efectuată cu succes în Turcia. După operație, pacienții experimentează o normalizare a valorilor glicemiei, ceea ce îi permite să renunțe atât la medicația antidiabetică (inclusiv insulină), cât și la regimul alimentar strict. De asemenea, complicațiile asociate diabetului, cum ar fi hipertensiunea, retinopatia diabetică și neuropatia diabetică, se diminuează până la remitere totală.

Această procedură revoluționară a adus o schimbare semnificativă în tratamentul diabetului de tip 2 și a deschis noi perspective pentru pacienții cu această afecțiune metabolică. Chirurgia metabolică nu doar controlează diabetul de tip 2, ci poate duce chiar la remiterea completă a bolii, ceea ce îmbunătățește semnificativ calitatea vieții pacienților.

Pacienții care suferă de diabet de tip 2 și care nu răspund la tratamentul medical sau care doresc o alternativă mai eficientă și durabilă la medicație pot fi candidați eligibili pentru această procedură. Înainte de a decide să facă operația de diabet de tip 2, pacienții trebuie să aibă o evaluare medicală completă și să discute cu echipa medicală pentru a înțelege toate aspectele legate de procedură, riscuri și beneficii.

Intervenția chirurgicală pentru tratarea diabetului de tip 2 este un proces complex, care implică mai multe etape importante. La Clinica din Turcia, pacientul va beneficia de discuții preliminare și consiliere medicală în București sau Craiova. Dacă deplasarea la clinică nu este posibilă, pacientul poate opta pentru corespondență electronică pentru a pregăti discuțiile preliminare și consilierea medicală. Ulterior, pacientul se va deplasa la clinica din Turcia pentru a efectua un set de analize de compatibilitate.

Primul pas în vederea intervenției de diabet de tip 2

Este programarea unei ședințe de evaluare la Clinica sau, alternativ, inițierea discuțiilor prin corespondență electronică. Analizele și investigațiile preoperatorii vor fi realizate pentru a evalua compatibilitatea pacientului cu intervenția de interpoziție/transpoziție ileală, care este operația specifică pentru tratarea diabetului de tip 2. În funcție de rezultatele acestor analize și decizia specialiștilor, pacientul poate fi supus intervenției chirurgicale în a treia zi de la sosire în Turcia.

Procedura operației de diabet de tip 2 se realizează laparoscopic, pe intestinul subțire, mai exact pe segmentul ileon responsabil de dereglajul insulinei. Această operație este ireversibilă, ceea ce înseamnă că diabetul nu va reveni după intervenție. Pacientul va rămâne internat în spital timp de patru zile, în care se vor efectua analize pre- și postoperatorii, precum și intervenția chirurgicală propriu-zisă. Glicemia va fi monitorizată în perioada postoperatorie timp de aproximativ o lună și jumătate.

Cu o experiență de peste 14 ani, rata de succes a operației de diabet de tip 2 realizate de medicii din spitalele din Turcia este de 92%. Aceasta înseamnă că 92% dintre pacienții operați trăiesc cu valori normale ale glicemiei și nu mai necesită medicație pentru diabet. Operația de diabet de tip 2 reprezintă o soluție eficientă și durabilă pentru tratarea acestei afecțiuni metabolice, îmbunătățind semnificativ calitatea vieții pacienților și reducând riscurile asociate diabetului de tip 2.

 

Operația de diabet de tip 2, realizată prin interpoziție/transpoziție ileală, aduce cu sine o serie de avantaje remarcabile pentru pacienți. Chirurgia metabolică laparoscopică poate vindeca diabetul zaharat de tip 2 și aduce numeroase beneficii postoperatorii, adaptate profilului medical al fiecărui pacient.

 

Iată principalele avantaje ale operației de diabet de tip 2:

 1. Reducerea nivelului glicemiei până la normalizare: Operația de interpoziție ileală normalizează glicemia, fapt ce permite controlul adecvat al diabetului de tip 2.
 2. Eliminarea tratamentului cu medicamente antidiabetice: După intervenție, pacienții pot renunța la medicamentele antidiabetice, devenind independenți de acestea.
 3. Anularea nevoii de insulină: Pacienții care au necesitat administrarea de insulină pot renunța la această formă de tratament după operație.
 4. Scăderea în greutate și micșorarea surplusului ponderal: Operația de diabet de tip 2 contribuie la pierderea în greutate și scăderea surplusului ponderal, având un impact pozitiv asupra stării de sănătate a pacientului.
 5. Prevenirea, ameliorarea și înlăturarea complicațiilor asociate diabetului: Diabetul de tip 2 poate cauza o serie de complicații, precum neuropatia diabetică, retinopatia diabetică și afectarea rinichilor, iar operația ajută la prevenirea, ameliorarea sau chiar eliminarea acestora.
 6. Ameliorarea sau remiterea bolilor asociate obezității: Pacienții cu diabet de tip 2 pot avea adesea și alte afecțiuni asociate obezității, cum ar fi hipertensiunea sau dislipidemia, iar operația poate ameliora sau chiar remite aceste boli.
 7. Diminuarea comorbidităților până la remiterea totală a afecțiunilor: Operația ajută la îmbunătățirea sănătății generale a pacienților și la diminuarea sau remiterea totală a altor afecțiuni medicale asociate.
 8. Revitalizarea organismului, creșterea mobilității și energiei: După operație, pacienții se simt mai energici și își recâștigă mobilitatea, ceea ce le permite să aibă un stil de viață mai activ.
 9. Îmbunătățirea aspectului fizic și a imaginii de sine pozitive: Pierderea în greutate și îmbunătățirea stării de sănătate au un impact pozitiv asupra imaginii de sine a pacienților.
 10. Excluderea restricțiilor stricte ale regimului alimentar clasic: După operație, pacienții nu mai trebuie să urmeze regimuri alimentare stricte, ceea ce le oferă mai multă libertate în alegerile alimentare.
 11. Contribuția la recăpătarea vitalității și creșterea calității vieții: În urma operației, pacienții se bucură de o calitate a vieții îmbunătățită, având mai multă energie și vitalitate.

Timpul petrecut de pacient în Turcia

 

Pentru operația de diabet de tip 2 va fi de 9-10 zile, cu trei-patru zile de spitalizare și încă trei la un hotel apropiat de spital, și cu întoarcerea acasă fără probleme în cea de-a zecea zi. Programul operației de diabet în Turcia: ziua 1 – preluarea de la aeroport și transportul la hotel, ziua 2 – analizele de compatibilitate, întâlnirea cu medicul, interpretarea rezultatelor și internarea, ziua 3 – operația, ziua 4 – recuperare postoperatorie, zilele 5, 6, 7 – plimbări în aer liber, ziua 8 – externarea și transportul la hotel, ziua 9, 10 – observație medicală în timpul petrecut în Istanbul, după care transportul la aeroport.

 

Operația de interpoziție/transpoziție ileală

Cunoscută și sub numele de chirurgie metabolică sau chirurgie diabetului, este o procedură revoluționară în tratamentul diabetului de tip 2. Această operație a înregistrat rezultate excelente la peste 92% dintre pacienții care au apelat la ea, conform ultimelor date statistice. Diabetul de tip 2 este caracterizat de un dezechilibru hormonal la nivelul intestinului subțire, unde organismul devine rezistent la insulină și nu o utilizează eficient sau pancreasul nu produce suficientă insulină.

Astfel, pentru tratarea diabetului de tip 2, s-a constatat că intervenția chirurgicală reprezintă o soluție eficientă, iar chirurgia metabolică a avut succes la peste 100.000 de pacienți în întreaga lume, inclusiv peste 1.000 de pacienți din România, operați cu succes în Turcia prin intermediul Clinicii din Turcia. Procedura se efectuează laparoscopic, pe baza rezultatelor analizelor de compatibilitate cu intervenția. În timpul operației, se intervine asupra segmentului ileon al intestinului subțire, iar rar poate fi implicată și o mică porțiune a stomacului, în funcție de indicațiile medicale. Riscurile asociate intervenției sunt minime, cu o rată redusă de complicații de aproximativ 0,1%, comparabilă cu cea a unei operații de colecistectomie laparoscopică.

Procedura constă în schimbarea pozițiilor intestinului subțire, astfel încât partea inferioară a intestinului subțire să fie adusă în partea superioară. Această intervenție se realizează prin incizii mici și este considerată o operație închisă. Toate procedurile din timpul intervenției sunt efectuate cu capse chirurgicale laparoscopice și dispozitive complet sterile. După operație, rezistența la insulină dispare, în cazul pacienților care produc suficientă insulină. Astfel, organismul începe să utilizeze insulina produsă.

Odată cu operația de diabet de tip 2, nivelul glicemiei se reduce și ajunge să se normalizeze. Acest lucru duce la reducerea necesității tratamentului cu antidiabetice și poate duce la eliminarea completă a medicației în decurs de o lună până la șase luni de la efectuarea intervenției. Alimentația pacientului revine la normal, cu recomandarea unei diete sănătoase, iar complicațiile asociate diabetului vor fi eliminate sau diminuate semnificativ. Operația de interpoziție/transpoziție ileală reprezintă o opțiune terapeutică importantă pentru pacienții cu diabet de tip 2 și poate aduce o îmbunătățire semnificativă a calității vieții acestora.

 

Profilul candidatului potrivit pentru operația de diabet de tip 2 include următoarele caracteristici:

 1. Vârsta cuprinsă între 30 și 70 de ani.
 2. Diagnostic de diabet de tip 2 confirmat.
 3. Persoanele supraponderale sau normoponderale pot fi candidați potriviți.
 4. Indiferent dacă urmează tratament medicamentos sau tratament insulinic.
 5. Stare de sănătate generală bună, care să permită intervenția chirurgicală laparoscopică.
 6. Persoane pentru care tratamentul clasic al diabetului de tip 2 nu a avut efecte satisfăcătoare sau care doresc remisia completă a bolii.
 7. Persoane interesate să renunțe la dozele de insulină și la tratamentul clasic cu medicamente antidiabetice.
 8. Persoane îngrijorate de complicațiile asociate diabetului de tip 2 și interesate să le elimine.
 9. Dorința de a recâștiga sănătatea metabolismului și de a scăpa de bolile asociate diabetului.
 10. Voința de a îmbunătăți calitatea vieții și de a recăpăta vitalitatea corpului.
 11. Dorința de a-și regla greutatea corporală.
 12. Disponibilitatea de a se informa și de a adopta un stil de viață sănătos postoperatoriu, inclusiv o alimentație corespunzătoare.
 13. Hotărârea de a face o schimbare majoră și de a-și transforma viața în bine.
 14. Persoane cu diabet de tip 2 cu vârsta între 30 și 70 de ani, indiferent de statutul ponderal sau tratamentul urmat.
 15. Persoane diagnosticate cu diabet tip 2, cu grad mare de compatibilitate cu operația de tip 2.
 16. Persoane motivate să își redea sănătatea, energia și să îmbunătățească în mod semnificativ calitatea vieții.

Pentru a determina dacă sunteți un candidat potrivit pentru operația de diabet de tip 2, veți efectua o serie de analize de compatibilitate, inclusiv serologie, profil metabolic și măsurarea rezervei de insulină și activității acesteia.

 

Alimentația după operația de diabet de tip 2

este un aspect esențial în procesul de recuperare și obținerea unor rezultate optime. Aceasta este adaptată pe parcursul câtorva luni pentru a permite organismului să se adapteze la noile schimbări metabolice și pentru a asigura o vindecare eficientă a diabetului de tip 2. Iată cum arată etapele alimentației după intervenție:

 1. Primele trei săptămâni:
  • Regimul alimentar va fi lichidian și semi-solid, constând în supe, ciorbe și alimente pasate.
  • Scopul acestui regim este să protejeze stomacul și intestinul subțire care au fost supuși intervenției chirurgicale.
  • Alimentele trebuie să fie ușor digerabile și să asigure necesarul nutritiv pentru recuperare.
 2. După trei săptămâni:
  • Se vor introduce treptat alimente solide și semisolide, conform unui grafic personalizat stabilit de nutriționistul din Turcia.
  • Se va continua monitorizarea atentă a alimentației și a capacității de a tolera anumite alimente.
  • Este important să se respecte ghidurile specialiștilor în nutriție pentru a preveni disconfortul sau complicațiile.
 3. La 3 luni de la operație:
  • Regimul alimentar va fi diversificat mult mai mult, permitându-se includerea unei varietăți mai mari de alimente.
  • Pacientul va începe să consume alimente cu texturi mai complexe și consistențe variate.
 4. La 6 luni de la intervenție:
  • Regimul alimentar va deveni unul complex, permițându-se pacientului să mănânce aproape tot ce dorește, dar cu moderație.
  • Chiar dacă se va reveni la o alimentație mai diversificată, este important să se consume alimente sănătoase și să se mențină controlul asupra porțiilor și a caloriilor.

Este crucial ca pacientul să urmeze sfaturile și recomandările specialiștilor în nutriție și să respecte cu strictețe graficul alimentar pentru a asigura o recuperare eficientă și pentru a obține beneficiile maxime ale intervenției chirurgicale pentru diabetul de tip 2.

 

După intervenția de diabet de tip 2, primele rezultate se vor vedea într-un interval de 1-3 luni, iar evoluția va continua pe parcursul următoarelor luni:

1-3 luni:

 • Glicemia se va regla și revine la valori normale.
 • Pacientul va întrerupe medicația antidiabetică, inclusiv insulina, sub supravegherea medicului diabetolog.
 • Regimul alimentar se va îmbunătăți, iar pacientul va trece de la alimentația lichidiană și semi-solidă la o alimentație treptat diversificată.
 • Vor fi observate schimbări semnificative în comportamentul alimentar, cu porții mai mici și alegeri alimentare sănătoase.

După 3 luni:

 • Se va obține o remisie a diabetului de tip 2 până la vindecare. Rezultatele analizelor nu vor mai indica prezența diabetului.
 • Pacientul va continua să observe o scădere în greutate, ceea ce îi va îmbunătăți tonusul și energia.

Este important de menționat că fiecare pacient poate reacționa diferit la intervenția chirurgicală și rezultatele pot varia în funcție de fiecare caz în parte. Este esențial să urmați îndrumările și recomandările medicului în timpul perioadei postoperatorii pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a menține efectele benefice pe termen lung. De asemenea, un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exercițiile fizice regulate, vor contribui la menținerea rezultatelor obținute prin intervenția de diabet de tip 2.

Reconstrucția Mamară in Turcia: Restaurarea încrederii și a Calității Vieții

Reconstrucția Mamară in Turcia este o procedură chirurgicală complexă și emoțională, care oferă femeilor posibilitatea de a-și restabili forma și aspectul sânului după o mastectomie sau o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea cancerului mamar. Această procedură nu doar restaurează aspectul fizic, ci și aduce un sentiment puternic de încredere și stima de sine pentru pacientele care au trecut prin momente dificile din cauza bolii.

Înțelege Reconstrucția Mamară in Turcia

Reconstrucția mamară este un proces personalizat, adaptat în funcție de nevoile și preferințele fiecărei paciente. Este important să existe o comunicare deschisă între pacientă și chirurgul plastic pentru a stabili cele mai bune opțiuni pentru reconstrucția mamară. De asemenea, este vital ca pacienta să fie complet informată cu privire la procedurile disponibile, riscuri, beneficii și așteptări realiste.

Când este potrivit momentul pentru Reconstrucția Mamară in Turcia?

Decizia de a alege reconstrucția mamară poate fi luată înainte sau după mastectomie, iar fiecare abordare vine cu propriile sale avantaje. Reconstrucția imediată, adică în același timp cu mastectomia, poate reduce traumele emoționale și numărul total de intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, unele femei preferă să aștepte și să ia în considerare opțiunile într-o perioadă mai târzie, astfel încât să poată face o alegere mai informată.

Tipuri de Reconstrucția Mamară in Turcia

Există mai multe tehnici de reconstrucție mamară disponibile, iar alegerea depinde de anatomia și dorințele pacientei. Principalele tipuri de reconstrucție mamară includ:

Reconstrucția cu Expander Tisular:

Reconstrucția cu expander tisular este una dintre tehnicile utilizate pentru reconstrucția mamară după mastectomie. Această metodă implică plasarea unui dispozitiv numit expander sub pielea și mușchiul pieptului pacientului, în zona în care a fost îndepărtat sânul. Scopul principal al acestui expander este de a extinde treptat pielea și țesuturile moi din acea zonă, creând astfel un spațiu adecvat pentru acomodarea unui implant mamar definitiv.

Procesul de reconstrucție cu expander tisular constă în următoarele etape:

 1. Intervenția chirurgicală inițială: După mastectomie, chirurgul plastic va plasa expanderul tisular sub piele și mușchiul pieptului pacientului. Expanderul poate fi umplut parțial cu ser sau aer în acest moment, sau poate fi lăsat gol pentru a permite vindecarea adecvată a rănii.
 2. Extinderea expanderului: După o perioadă de vindecare, procesul de extindere începe. Acest lucru se realizează în mod obișnuit printr-o serie de injecții cu ser saline sau prin umplerea cu aer a expanderului prin intermediul unei valve speciale, care permite mărirea treptată a volumului expanderului.
 3. Sesiuni periodice de extindere: Expanderul este extins treptat în timpul mai multor sesiuni, care pot fi efectuate în mod regulat la cabinetul medicului. Cantitatea de ser sau aer injectată în expander va fi ajustată în funcție de nevoile și dorințele pacientului.
 4. Așteptarea completării extensiei: Procesul de extensie poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de cât de multă piele trebuie să fie întinsă pentru acomodarea implantului mamar.
 5. Înlocuirea cu implantul mamar definitiv: După ce expansiunea este completă și pielea și țesuturile moi sunt suficient de întinse, expanderul poate fi îndepărtat și înlocuit cu un implant mamar definitiv. Acest implant poate fi realizat din silicon sau soluție salină, și poate fi ales în funcție de preferințele pacientului și de sfatul medicului.
Beneficiile Reconstrucției cu Expander Tisular:
 • Proces gradual: Reconstrucția cu expander tisular oferă pacientului oportunitatea de a-și adapta sânul treptat, în funcție de propriile dorințe și de evoluția vindecării.
 • Recuperare mai ușoară: Expansiunea progresivă a pielii și a țesuturilor moi poate permite o recuperare mai ușoară în comparație cu alte tehnici mai invazive.
 • Opțiune pentru femeile care nu pot beneficia de alte metode: Pentru femeile care nu pot utiliza țesutul propriu pentru reconstrucție sau care doresc să evite implanturile mamare definitive într-un stadiu inițial, reconstrucția cu expander tisular poate fi o opțiune potrivită.
Reconstrucția cu Implanturi:

Reconstrucția cu implanturi mamară este una dintre tehnicile frecvent utilizate pentru restabilirea formei și volumului sânului după mastectomie. Această procedură implică plasarea unui implant mamar definitiv în zona în care a fost îndepărtat sânul, cu scopul de a reda pacientei un aspect cât mai natural al sânului.

Procesul de reconstrucție cu implanturi constă în următoarele etape:

 1. Evaluarea preoperatorie: Înainte de intervenția chirurgicală, pacienta va avea o consultăție cu chirurgul plastic, în cadrul căreia se vor discuta dorințele și așteptările sale referitoare la reconstrucție. De asemenea, vor fi evaluate aspecte medicale importante, precum starea generală de sănătate, istoricul medical și orice afecțiuni preexistente care pot afecta procedura.
 2. Intervenția chirurgicală: Procesul de reconstrucție cu implanturi implică plasarea unui implant mamar definitiv în zona sânului. Această intervenție se poate realiza fie în timpul mastectomiei inițiale (reconstrucție imediată), fie la o anumită perioadă de timp după mastectomie (reconstrucție tardivă).
 3. Tipurile de implanturi: Există două tipuri principale de implanturi mamară utilizate în reconstrucție: implanturi saline și implanturi de silicon. Implanturile saline sunt umplute cu soluție salină sterilă, iar cele de silicon sunt umplute cu un gel de silicon coeziv, care oferă o senzație mai apropiată de țesutul mamar natural.
 4. Amplasarea implantului: Implantul mamar poate fi amplasat sub mușchiul pectoral (submuscular) sau sub țesutul mamar (subglandular). Amplasarea submusculară poate oferi un aspect mai natural și poate reduce riscul de apariție a unor efecte estetice nedorite, precum capsularea excesivă.
 5. Recuperare postoperatorie: După intervenția chirurgicală, pacienta va avea un timp de recuperare, în care se vor monitoriza și se vor trata eventualele complicații. Este important să urmați indicațiile medicului cu privire la îngrijirea plăgii, activitățile permise și orice restricții alimentare sau de mișcare.
Beneficiile Reconstrucției cu Implanturi:
 • Rezultate imediate: Reconstrucția Mamară in Turcia cu implanturi oferă rezultate imediate, permițând pacientei să aibă un aspect aproape normal al sânului imediat după intervenția chirurgicală.
 • Procedură mai scurtă: Reconstrucția cu implanturi poate fi o opțiune mai rapidă și mai puțin invazivă decât alte tehnici complexe de reconstrucție.
 • Flexibilitatea mărimii și formei: Există o varietate de dimensiuni și forme de implanturi disponibile, ceea ce permite personalizarea reconstrucției pentru a corespunde nevoilor și preferințelor individuale ale pacientei.

Este important să discutați cu un chirurg plastic experimentat pentru a evalua dacă reconstrucția cu implanturi mamară este o opțiune potrivită pentru dumneavoastră și pentru a înțelege în detaliu procesul, riscurile și beneficiile procedurii.

Reconstrucția cu Țesut Propriu:

Reconstrucția Mamară in Turcia cu țesut propriu, cunoscută și sub numele de reconstrucție cu lambouri autologe, este o procedură chirurgicală complexă și sofisticată, care implică utilizarea propriului țesut al pacientei pentru a recrea sânul după mastectomie. Această tehnică oferă rezultate naturale și durabile, fiind considerată una dintre cele mai avansate metode de reconstrucție mamară.

Procesul de reconstrucție cu țesut propriu constă în următoarele etape:

 1. Alegerea lamboului: Înainte de intervenția chirurgicală, pacienta va avea o consultăție cu chirurgul plastic pentru a evalua opțiunile disponibile și a alege tipul de lambou cel mai potrivit pentru reconstrucție. Lambourile autologe pot fi prelevate din diferite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, spatele, coapsele sau fesele. Cele mai comune tipuri de lambouri utilizate în reconstrucția mamară sunt lamboul DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator), lamboul TRAM (Transverse Rectus Abdominis Myocutaneous) și lamboul gluteal.
 2. Prelevarea lamboului: În timpul intervenției chirurgicale, chirurgul plastic va preleva lamboul din zona donatoare, împreună cu vasele de sânge și nervii necesari pentru a asigura supraviețuirea și funcționarea corespunzătoare a țesutului transferat.
 3. Reconstrucția mamară: Lamboul prelevat va fi transferat în zona sânului, unde chirurgul va crea un spațiu pentru a plasa țesutul într-o poziție adecvată. Acesta va fi modelat și suturat în mod precis pentru a recrea forma și volumul sânului.
 4. Corectarea asimetriilor: În funcție de necesitățile și dorințele pacientei, chirurgul poate efectua corecții suplimentare pentru a asigura simetria între sâni sau pentru a obține un rezultat estetic optim.
 5. Recuperare postoperatorie: După intervenția chirurgicală, pacienta va avea un timp de recuperare, în care se vor monitoriza și se vor trata eventualele complicații. De obicei, recuperarea este mai lungă și mai complexă în cazul reconstrucției cu țesut propriu, comparativ cu reconstrucția cu implanturi.
Beneficiile Reconstrucției cu Țesut Propriu:
 • Rezultate naturale: Reconstrucția cu țesut propriu oferă rezultate estetice și tactile foarte naturale, deoarece sânul este creat din propriul țesut al pacientei.
 • Durabilitate: Lambourile autologe au o rată de succes foarte ridicată și asigură o reconstrucție mamară pe termen lung, cu o rezistență sporită la posibile complicații în viitor.
 • Evitarea utilizării implanturilor: Pentru pacientele care doresc să evite utilizarea implanturilor, reconstrucția cu țesut propriu poate fi o opțiune potrivită.

Este important să discutați cu un chirurg plastic experimentat pentru a evalua dacă reconstrucția cu țesut propriu este o opțiune potrivită pentru dumneavoastră și pentru a înțelege în detaliu procesul, riscurile și beneficiile procedurii.

Reconstrucția Mamară in Turcia cu Combinație de Tehnici:

Reconstrucția Mamară in Turcia cu combinație de tehnici, cunoscută și sub denumirea de reconstrucție hibridă sau reconstrucție combinată, implică utilizarea mai multor metode chirurgicale în același timp pentru a recrea sânul după mastectomie. Această abordare poate fi aleasă în cazul în care pacienta are nevoi și dorințe specifice, iar o singură tehnică de reconstrucție nu poate oferi rezultatul dorit.

Procesul de reconstrucție cu combinație de tehnici poate include următoarele proceduri:

 1. Implanturi și expansiune tisulară: În prima etapă, se pot plasa implanturi temporare pentru a extinde țesutul mamar și a pregăti zona pentru reconstrucția finală. Acest lucru se poate realiza prin intermediul unei tehnici numite expansiune tisulară, în care implanturile temporare sunt gradual umplute cu ser fiziologic pentru a întinde pielea și mușchii din zona sânului.
 2. Transferul de grăsime: După ce s-a realizat expansiunea tisulară suficientă, se poate efectua transferul de grăsime, cunoscut și sub numele de lipofilling sau grefare de grăsime. În acest proces, grăsimea este prelevată prin liposucție dintr-o altă parte a corpului, de obicei din zone precum abdomenul sau coapsele, și apoi injectată în zona sânului pentru a îmbunătăți forma și volumul.
 3. Lambou autolog: În unele cazuri, poate fi utilizat și un lambou autolog, adică transferul propriului țesut al pacientei dintr-o altă zonă a corpului în sân. Aceasta poate fi o opțiune în cazul în care este necesară mai multă cantitate de țesut pentru a obține un rezultat mai mare sau mai complex.
 4. Corectarea simetriei: Chirurgul plastic poate efectua și corecții suplimentare pentru a asigura simetria între sâni și pentru a obține un rezultat estetic armonios.
 5. Recuperare postoperatorie: După intervenția chirurgicală, pacienta va avea un timp de recuperare, în care se vor monitoriza și trata eventualele complicații. Procesul de recuperare poate varia în funcție de tehnicile utilizate în reconstrucție.
Beneficiile Reconstrucției cu Combinație de Tehnici:
 • Personalizare: Reconstrucția cu combinație de tehnici permite personalizarea procedurii pentru a se potrivi nevoilor și dorințelor individuale ale pacientei.
 • Rezultate naturale: Prin utilizarea transferului de grăsime și a lambourilor autologe, se obțin rezultate estetice și tactile naturale.
 • Evitarea utilizării unor materiale străine: Pentru pacientele care doresc să evite utilizarea implanturilor, reconstrucția cu combinație de tehnici poate fi o opțiune adecvată.

Este important să discutați cu un chirurg plastic cu experiență în reconstrucția mamară pentru a evalua dacă o abordare cu combinație de tehnici este potrivită pentru dumneavoastră și pentru a înțelege în detaliu procesul, riscurile și beneficiile procedurii.

Recuperarea și Sustinerea Psihologică

Perioada de recuperare după reconstrucția mamară variază în funcție de tipul de procedură efectuată și răspunsul individual al organismului. Este important ca pacientele să primească sprijin și să fie sub supravegherea atentă a echipei medicale în acest proces.

De asemenea, este esențial să se acorde o atenție specială susținerii psihologice a pacientelor care trec prin această experiență. O rețea de sprijin, care include familie, prieteni și consiliere psihologică, poate ajuta pacientele să facă față emoțiilor și să recâștige încrederea în sine.

Reconstrucția Mamară in Turcia este un proces complex și personal pentru femeile care trec prin mastectomie sau intervenții chirurgicale pentru cancerul mamar. Prin intermediul tehnicilor chirurgicale moderne și a sprijinului adecvat, pacientele pot beneficia de o restaurare a formei sânului și a încrederii în propria persoană.

Operație de micșorare a stomacului în Turcia – O opțiune eficientă pentru pierderea în greutate

Operația de micșorare a stomacului, cunoscută și sub numele de chirurgie bariatrică, este o soluție medicală eficientă pentru persoanele care suferă de obezitate severă și care nu au obținut rezultate satisfăcătoare prin metodele tradiționale de pierdere în greutate. Turcia a devenit o destinație tot mai populară pentru turiștii medicali care caută să beneficieze de servicii de înaltă calitate și de costuri mai mici pentru operațiile de micșorare a stomacului.

Beneficii ale operației de micșorare a stomacului:

Operația de micșorare a stomacului are numeroase beneficii pentru pacienții obezi, inclusiv:

 • Pierdere semnificativă în greutate: După intervenția chirurgicală, pacienții tind să piardă în greutate rapid, ceea ce îmbunătățește sănătatea și calitatea vieții.
 • Tratament pentru afecțiunile asociate obezității: Operația de micșorare a stomacului poate ameliora sau chiar vindeca afecțiuni precum diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și apneea de somn.
 • Stimularea metabolismului: Operația facilitează arderea caloriilor și ajută pacienții să mențină un nivel mai scăzut de greutate pe termen lung.
Operație de micșorare a stomacului în Turcia

Tipuri de operații de micșorare a stomacului

disponibile în Turcia:

În Turcia, există mai multe tipuri de proceduri chirurgicale de micșorare a stomacului disponibile, cum ar fi:

 

Bypass-ul gastric:

Bypass-ul gastric, cunoscut și sub denumirea de Bypass gastric Roux-en-Y, este o procedură chirurgicală de micșorare a stomacului utilizată pentru tratarea obezității severe și a unor afecțiuni metabolice asociate. Această intervenție chirurgicală are rolul de a reduce dimensiunea stomacului și de a modifica traseul alimentelor prin sistemul digestiv, ceea ce determină o scădere semnificativă a cantității de mâncare pe care pacientul o poate consuma și o absorbție redusă a caloriilor.

PROGRAMARE ONLINE

Procedura de bypass gastric implică mai mulți pași:

 1. Micșorarea stomacului: Chirurgul creează un mic rezervor gastric, separând o mică porțiune din partea superioară a stomacului. Această porțiune nou creată a stomacului are o capacitate mult mai mică de a găzdui alimentele, ceea ce duce la o senzație de sațietate rapidă și la reducerea cantității de mâncare consumată.
 2. Derivarea intestinului subțire: După micșorarea stomacului, chirurgul conectează noul rezervor gastric direct la intestinul subțire, omițând o porțiune din stomac și din intestinul inițial. Acest pas are ca scop reducerea absorbției nutrienților și a caloriilor, deoarece alimentele nu mai trec prin întreaga lungime a intestinului subțire.

În urma procedurii de bypass gastric, pacientul va avea o capacitate de a mânca mult mai mică și va resimți senzația de sațietate mai rapid, ceea ce conduce la o scădere în greutate. De asemenea, absența unei părți din stomac și a unei porțiuni a intestinului subțire reduce absorbția nutrienților și a caloriilor din alimente, contribuind la procesul de slăbire.

Este important de menționat că bypass-ul gastric este o procedură majoră și ireversibilă, iar decizia de a o realiza trebuie luată în urma unei evaluări medicale detaliate și a unei discuții aprofundate cu un specialist. De asemenea, pacienții care se supun acestei intervenții chirurgicale trebuie să urmeze îndrumările medicului în ceea ce privește schimbările stilului de viață, inclusiv adoptarea unei diete echilibrate și efectuarea exercițiilor fizice regulate, pentru a obține rezultate optime și a menține rezultatele pe termen lung.

Gastroplastia:

Gastroplastia, cunoscută și sub denumirea de chirurgie de micsorare a stomacului sau stapling gastric, este o procedură chirurgicală utilizată pentru tratarea obezității severe și a altor afecțiuni asociate cu greutatea excesivă. Scopul principal al gastroplastiei este de a micșora dimensiunea stomacului, astfel încât pacientul să se simtă sătul mai rapid și să consume cantități mai mici de alimente, conducând astfel la scăderea în greutate.

Există două tipuri principale de gastroplastie:

 1. Gastroplastia cu bandă ajustabilă (Gastroplastia cu bandă gastrică): În această procedură, chirurgul plasează o bandă ajustabilă din silicon în jurul partea superioară a stomacului, creând un mic rezervor gastric deasupra bandei. Acest rezervor are o capacitate mult mai mică de a găzdui alimentele, determinând pacientul să se simtă sătul mai rapid. Banda poate fi ajustată ulterior pentru a controla viteza de golire a stomacului și a regla pierderea în greutate.
 2. Gastroplastia verticală cu bandă (Gastroplastia Mason sau Gastroplastia verticală): În această procedură, chirurgul creează un mic rezervor gastric vertical în partea superioară a stomacului și folosește o bandă pentru a restricționa dimensiunea deschiderii dintre acest rezervor și restul stomacului. Ca rezultat, pacientul poate consuma doar porții mici de alimente și se simte sătul mai rapid.

Ambele tipuri de gastroplastie au ca rezultat o scădere semnificativă în greutate, însă este important de menționat că procedura este o soluție permanentă și ireversibilă. De asemenea, succesul gastroplastiei depinde de angajamentul pacientului în a adopta un stil de viață sănătos, inclusiv o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. În plus, pacienții care se supun unei gastroplastii trebuie să fie supravegheați îndeaproape de către echipa medicală și să participe la consultații periodice pentru a monitoriza progresul și pentru a face orice ajustări necesare.

 

Sleeve gastrectomy (gastrectomie longitudinală):

Sleeve gastrectomy, cunoscută și sub denumirea de gastrectomie longitudinală sau grefaj gastric, este o procedură chirurgicală utilizată pentru tratarea obezității severe și a altor afecțiuni asociate cu greutatea excesivă. În cadrul acestei intervenții, aproximativ 75-80% din stomacul pacientului este îndepărtat, lăsând un stomac mai mic în formă de mânecă sau furtună. Această nouă formă a stomacului are o capacitate mult mai mică de a găzdui alimentele, ceea ce duce la o scădere semnificativă în cantitatea de alimente pe care pacientul le poate consuma și la scăderea în greutate.

Procedura sleeve gastrectomy poate fi realizată prin abord laparoscopic, ceea ce înseamnă că se efectuează câteva incizii mici în abdomen, prin care chirurgul introduce instrumente specializate și o cameră video pentru a vizualiza interiorul stomacului. Această abordare minim invazivă are avantaje precum recuperarea mai rapidă și reducerea riscului de complicații postoperatorii.

Efectul principal al gastrectomiei longitudinale este reducerea capacității stomacului de a găzdui alimente, ceea ce conduce la două aspecte esențiale în controlul greutății:

 1. Restrângerea: Noul stomac mai mic permite pacientului să se simtă sătul mai rapid și să consume cantități mai mici de alimente. Acest lucru conduce la o scădere a aportului caloric, promovând astfel pierderea în greutate.
 2. Reglarea hormonală: Îndepărtarea părții stomacului care produce grelina, numită și „hormonul foamei”, reduce nivelurile acestui hormon. Astfel, pacientul experimentează o scădere a poftei de mâncare și o mai bună reglare a senzației de sațietate.

Sleeve gastrectomy este o procedură eficientă în scăderea în greutate și aduce multiple beneficii pentru pacienți, inclusiv ameliorarea afecțiunilor asociate cu obezitatea, cum ar fi diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și apneea de somn. Totuși, este important de menționat că sleeve gastrectomy este o procedură permanentă și ireversibilă. De asemenea, succesul pe termen lung depinde de implicarea pacientului în adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv alimentație echilibrată și activitate fizică regulată.

 

Operație de micșorare a stomacului în Turcia

Calitatea serviciilor medicale în Turcia:

Turcia este recunoscută pe plan internațional pentru sistemul său medical avansat și pentru serviciile medicale de înaltă calitate oferite la costuri mai reduse decât în țări europene sau nord-americane. Majoritatea medicilor și chirurgilor din Turcia sunt bine pregătiți, având experiență vastă în efectuarea operațiilor de micșorare a stomacului.

Costurile operației de micșorare a stomacului în Turcia:

Costurile pentru operația de micșorare a stomacului în Turcia sunt semnificativ mai mici comparativ cu alte țări. Această diferență de cost face ca Turcia să fie o opțiune atractivă pentru turiștii medicali, asigurând în același timp servicii medicale de încredere.

Operația de micșorare a stomacului în Turcia reprezintă o soluție eficientă și sigură pentru cei care suferă de obezitate severă și au nevoie de ajutor în procesul de pierdere în greutate. Turcia oferă servicii medicale de înaltă calitate, cu costuri mai mici decât în alte țări, ceea ce atrage tot mai mulți turiști medicali din întreaga lume. Prin intermediul MedisLife, puteți avea acces la servicii medicale de calitate la costuri competitive, făcându-vă astfel experiența medicală în Turcia sigură, convenabilă și eficientă. Alegeți să vă recăpătați sănătatea și să începeți călătoria spre o viață mai sănătoasă cu ajutorul specialiștilor de la MedisLife!