Operația de micșorare a stomacului, cunoscută și sub numele de chirurgie bariatrică, este o soluție medicală eficientă pentru persoanele care suferă de obezitate severă și care nu au obținut rezultate satisfăcătoare prin metodele tradiționale de pierdere în greutate. Turcia a devenit o destinație tot mai populară pentru turiștii medicali care caută să beneficieze de servicii de înaltă calitate și de costuri mai mici pentru operațiile de micșorare a stomacului.

Beneficii ale operației de micșorare a stomacului:

Operația de micșorare a stomacului are numeroase beneficii pentru pacienții obezi, inclusiv:

 • Pierdere semnificativă în greutate: După intervenția chirurgicală, pacienții tind să piardă în greutate rapid, ceea ce îmbunătățește sănătatea și calitatea vieții.
 • Tratament pentru afecțiunile asociate obezității: Operația de micșorare a stomacului poate ameliora sau chiar vindeca afecțiuni precum diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și apneea de somn.
 • Stimularea metabolismului: Operația facilitează arderea caloriilor și ajută pacienții să mențină un nivel mai scăzut de greutate pe termen lung.
Operație de micșorare a stomacului în Turcia

Tipuri de operații de micșorare a stomacului

disponibile în Turcia:

În Turcia, există mai multe tipuri de proceduri chirurgicale de micșorare a stomacului disponibile, cum ar fi:

 

Bypass-ul gastric:

Bypass-ul gastric, cunoscut și sub denumirea de Bypass gastric Roux-en-Y, este o procedură chirurgicală de micșorare a stomacului utilizată pentru tratarea obezității severe și a unor afecțiuni metabolice asociate. Această intervenție chirurgicală are rolul de a reduce dimensiunea stomacului și de a modifica traseul alimentelor prin sistemul digestiv, ceea ce determină o scădere semnificativă a cantității de mâncare pe care pacientul o poate consuma și o absorbție redusă a caloriilor.

PROGRAMARE ONLINE

Procedura de bypass gastric implică mai mulți pași:

 1. Micșorarea stomacului: Chirurgul creează un mic rezervor gastric, separând o mică porțiune din partea superioară a stomacului. Această porțiune nou creată a stomacului are o capacitate mult mai mică de a găzdui alimentele, ceea ce duce la o senzație de sațietate rapidă și la reducerea cantității de mâncare consumată.
 2. Derivarea intestinului subțire: După micșorarea stomacului, chirurgul conectează noul rezervor gastric direct la intestinul subțire, omițând o porțiune din stomac și din intestinul inițial. Acest pas are ca scop reducerea absorbției nutrienților și a caloriilor, deoarece alimentele nu mai trec prin întreaga lungime a intestinului subțire.

În urma procedurii de bypass gastric, pacientul va avea o capacitate de a mânca mult mai mică și va resimți senzația de sațietate mai rapid, ceea ce conduce la o scădere în greutate. De asemenea, absența unei părți din stomac și a unei porțiuni a intestinului subțire reduce absorbția nutrienților și a caloriilor din alimente, contribuind la procesul de slăbire.

Este important de menționat că bypass-ul gastric este o procedură majoră și ireversibilă, iar decizia de a o realiza trebuie luată în urma unei evaluări medicale detaliate și a unei discuții aprofundate cu un specialist. De asemenea, pacienții care se supun acestei intervenții chirurgicale trebuie să urmeze îndrumările medicului în ceea ce privește schimbările stilului de viață, inclusiv adoptarea unei diete echilibrate și efectuarea exercițiilor fizice regulate, pentru a obține rezultate optime și a menține rezultatele pe termen lung.

Gastroplastia:

Gastroplastia, cunoscută și sub denumirea de chirurgie de micsorare a stomacului sau stapling gastric, este o procedură chirurgicală utilizată pentru tratarea obezității severe și a altor afecțiuni asociate cu greutatea excesivă. Scopul principal al gastroplastiei este de a micșora dimensiunea stomacului, astfel încât pacientul să se simtă sătul mai rapid și să consume cantități mai mici de alimente, conducând astfel la scăderea în greutate.

Există două tipuri principale de gastroplastie:

 1. Gastroplastia cu bandă ajustabilă (Gastroplastia cu bandă gastrică): În această procedură, chirurgul plasează o bandă ajustabilă din silicon în jurul partea superioară a stomacului, creând un mic rezervor gastric deasupra bandei. Acest rezervor are o capacitate mult mai mică de a găzdui alimentele, determinând pacientul să se simtă sătul mai rapid. Banda poate fi ajustată ulterior pentru a controla viteza de golire a stomacului și a regla pierderea în greutate.
 2. Gastroplastia verticală cu bandă (Gastroplastia Mason sau Gastroplastia verticală): În această procedură, chirurgul creează un mic rezervor gastric vertical în partea superioară a stomacului și folosește o bandă pentru a restricționa dimensiunea deschiderii dintre acest rezervor și restul stomacului. Ca rezultat, pacientul poate consuma doar porții mici de alimente și se simte sătul mai rapid.

Ambele tipuri de gastroplastie au ca rezultat o scădere semnificativă în greutate, însă este important de menționat că procedura este o soluție permanentă și ireversibilă. De asemenea, succesul gastroplastiei depinde de angajamentul pacientului în a adopta un stil de viață sănătos, inclusiv o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. În plus, pacienții care se supun unei gastroplastii trebuie să fie supravegheați îndeaproape de către echipa medicală și să participe la consultații periodice pentru a monitoriza progresul și pentru a face orice ajustări necesare.

 

Sleeve gastrectomy (gastrectomie longitudinală):

Sleeve gastrectomy, cunoscută și sub denumirea de gastrectomie longitudinală sau grefaj gastric, este o procedură chirurgicală utilizată pentru tratarea obezității severe și a altor afecțiuni asociate cu greutatea excesivă. În cadrul acestei intervenții, aproximativ 75-80% din stomacul pacientului este îndepărtat, lăsând un stomac mai mic în formă de mânecă sau furtună. Această nouă formă a stomacului are o capacitate mult mai mică de a găzdui alimentele, ceea ce duce la o scădere semnificativă în cantitatea de alimente pe care pacientul le poate consuma și la scăderea în greutate.

Procedura sleeve gastrectomy poate fi realizată prin abord laparoscopic, ceea ce înseamnă că se efectuează câteva incizii mici în abdomen, prin care chirurgul introduce instrumente specializate și o cameră video pentru a vizualiza interiorul stomacului. Această abordare minim invazivă are avantaje precum recuperarea mai rapidă și reducerea riscului de complicații postoperatorii.

Efectul principal al gastrectomiei longitudinale este reducerea capacității stomacului de a găzdui alimente, ceea ce conduce la două aspecte esențiale în controlul greutății:

 1. Restrângerea: Noul stomac mai mic permite pacientului să se simtă sătul mai rapid și să consume cantități mai mici de alimente. Acest lucru conduce la o scădere a aportului caloric, promovând astfel pierderea în greutate.
 2. Reglarea hormonală: Îndepărtarea părții stomacului care produce grelina, numită și „hormonul foamei”, reduce nivelurile acestui hormon. Astfel, pacientul experimentează o scădere a poftei de mâncare și o mai bună reglare a senzației de sațietate.

Sleeve gastrectomy este o procedură eficientă în scăderea în greutate și aduce multiple beneficii pentru pacienți, inclusiv ameliorarea afecțiunilor asociate cu obezitatea, cum ar fi diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și apneea de somn. Totuși, este important de menționat că sleeve gastrectomy este o procedură permanentă și ireversibilă. De asemenea, succesul pe termen lung depinde de implicarea pacientului în adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv alimentație echilibrată și activitate fizică regulată.

 

Operație de micșorare a stomacului în Turcia

Calitatea serviciilor medicale în Turcia:

Turcia este recunoscută pe plan internațional pentru sistemul său medical avansat și pentru serviciile medicale de înaltă calitate oferite la costuri mai reduse decât în țări europene sau nord-americane. Majoritatea medicilor și chirurgilor din Turcia sunt bine pregătiți, având experiență vastă în efectuarea operațiilor de micșorare a stomacului.

Costurile operației de micșorare a stomacului în Turcia:

Costurile pentru operația de micșorare a stomacului în Turcia sunt semnificativ mai mici comparativ cu alte țări. Această diferență de cost face ca Turcia să fie o opțiune atractivă pentru turiștii medicali, asigurând în același timp servicii medicale de încredere.

Operația de micșorare a stomacului în Turcia reprezintă o soluție eficientă și sigură pentru cei care suferă de obezitate severă și au nevoie de ajutor în procesul de pierdere în greutate. Turcia oferă servicii medicale de înaltă calitate, cu costuri mai mici decât în alte țări, ceea ce atrage tot mai mulți turiști medicali din întreaga lume. Prin intermediul MedisLife, puteți avea acces la servicii medicale de calitate la costuri competitive, făcându-vă astfel experiența medicală în Turcia sigură, convenabilă și eficientă. Alegeți să vă recăpătați sănătatea și să începeți călătoria spre o viață mai sănătoasă cu ajutorul specialiștilor de la MedisLife!

One Reply to “Operație de micșorare a stomacului în Turcia – O opțiune eficientă pentru pierderea în greutate”

 1. Claudiu 4 luni ago

  Un articol bun de informare. Operatia de micsorare a stomacului are dupa parerea mea foarte multe beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This field is required.

This field is required.